„A lélek titkos beszéde a lélekkel – a szeretet.” Tatiosz

Rólam

Szakmai történetem

Segítő szándékom, attitűdöm gyermekkoromtól kísért, miközben megtapasztaltam a gyermeki, emberi, női, anyai minőségek számtalan vetületét. Sokféle módon képeztem magam, hogy tapasztalataimnak keretet is adjak, de bármit is tanultam épp, mindenekfelett az emberi kapcsolatok csodálatos sokszínűsége, érzelmeink, traumáink, örökölt és nevelt mintáink életünkre vetülő hatása érdekelt. Személyiségem, átélt élethelyzeteim és tanulmányaim képessé tettek a valódi együttérzésre, tapasztalataimból levont következtetéseim, életszemléletem pedig hasznossá váltak a hozzám fordulók számára.

Egész életemben folyamatosan foglalkoztatott a számomra alapvető három kérdés: Honnan jöttem? Ki vagyok én? Mi a feladatom? Ezekre a kérdésekre az önismeret és önfejlesztés különböző útjain kerestem a válaszokat. A SOTE-n végzett mentálhigiénés képzésem alatt még a generációk egymásra gyakorolt hatása és az időskor kiegyensúlyozott megélése érdekelt. Azonban feltett kérdéseimre igazán akkor kaptam választ, amikor hospice otthonápolásban kezdtem dolgozni, betegeket és családtagjaikat segítő beszélgetésekkel támogató team munkatársként. Ebben a feladatkörben a betegek életvégi felkészítését látom el – amennyiben erre nyitottak. Emellett a családtagok érzelmi támogatását végzem az ápolási folyamat idején.

„A mély rettegés a haláltól a kezelhető mindennapos szorongások szintjére hozható. Aki a gondos útmutatást követve néz szembe a halállal, annak nem csak a rettegése enyhül, de értékesebbé, elevenebbé is válik az élete. Aki így tekint a halálra, útmutatót kap az élethez.” Irvin D.Yalom

Képesítéseim, tanulmányaim

– mentálhigiénés szakember
– hospice otthonápolás munkatárs
– szervezetfejlesztő
– gyógypedagógiai asszisztens
– általános iskolai tanár

Közösségi munkáim, segítő háttér

Ars Moriendi kezdeményezéshttps://www.arsmoriendi.hu/

A betegápolásban szeretnénk minél több lelki és fizikai segítséget nyújtani a családoknak, hozzátartozóknak. Rendszeresen tartunk előadásokat a következő témákban: a haldoklás fizikai és lelki lépcsőfokai, alapvető ápolási feladatok, gyógyászati segédeszközök, az ápolás okozta kiégés jelensége és elkerülése, halálfélelem és a halállal kapcsolatos hitvilágok, szertartások, elképzelések. Egyéni segítségkérésre is van lehetőség, mind a beteg, mind a hozzátartozó részéről.

Titkos Kert Alapítvány – http://titkoskert.hu/

A kuratórium tagjaként veszek részt az alapítvány terveinek megvalósításában. A kertterápia eszközeivel szeretnénk segítséget nyújtani speciális igényű gyermeket gondozó családoknak és gyermeküket elvesztő szülőknek.

Várom üzenetét, kérdéseit

Adatkezelési hozzájárulás:*

Telefonszámom: +36704553949

E-mail címem: kapcsolat@bekeeva.hu

A munkámmal kapcsolatos általános tudnivalók

A konzultáció díja:
60 perc: 10.000 Ft
90 perc: 15.000 Ft

A segítő beszélgetéseket általában a kliens otthonában végzem Budapesten, Fejér és Pest megye bizonyos településein, előzetes egyeztetés után. Az utazás költségét és idejét nem számítom fel.  Online kapcsolódás, illetve más helyszínen történő személyes találkozás is lehetséges. A konzultáció díjának 20%-át az Ars Moriendi kezdeményezésnek ajánlom fel https://www.arsmoriendi.hu/

A mentálhigiéné nem állít fel diagnózist és nem gyógyít. Tevékenységem nem helyettesíti a pszichológus és/vagy pszichiáter által végzett terápiát, de hatékonyan kiegészítheti, illetve megelőzheti azokat.

Facebook oldalam

Copyright © Beke Éva
2021-

Figyelem! Ha böngészőjében engedélyezte, akkor oldalaim sütiket használnak a felhasználói élmény növelésére és személyi azonosítás nélküli látogatottsági statisztika készítésére.