„Minél jobban menekülünk valami elől, annál félelmetesebbnek tűnik, de ha közel engedjük magunkhoz, porszemmé zsugorodik.” Tatiosz

Szorongásoldás

Veszélyes világunk

A mai pszichológiai felfogás szerint a szorongás valamilyen vélt vagy valós veszélyhelyzetre adott reakció. Mint ilyen, teljesen természetes és általában mindenkinél előforduló tünet fontos vizsgánál, felvételinél, nyilvános szereplésnél vagy egyéb, lelkileg megterhelő élethelyzeteknél. Minél ismeretlenebb a terep, bizonytalanabb a végkimenet, annál erősebben szoronghatunk. A szorongás más és más reakciókat válthat ki, van akinek segít összpontosítani, felvillanyozza és képességeit megsokszorozza. Gyakrabban viszont megbénítja, akár fizikai tüneteket okozva szinte összenyomja azt, aki átéli. A helyzetre adott sikertelen válaszaink viszont önbizalmunkat és önértékelésünket rombolják, így a következő megmérettetéshez még nagyobb szorongással közelíthetünk. Ez az ördögi kör vezet a szorongás állandósulásához, amely akár a személyiségünket is eltorzítja. Ilyenkor a szorongás már létállapottá válik és ennek megéléséhez keressük azokat a helyzeteket, amelyek megfelelően ijesztőek és nyomasztóak ahhoz, hogy megmagyarázzák a bennünk létező folytonosságát. Szinte várjuk, mikor jön a következő csapás, nem tudunk örülni a szép pillanatoknak sem, mert „meglesz ennek még a böjtje”.
Aki szorong, az valamikor élete folyamán, leginkább gyerekkorában elvesztette az ősbizalom érzését. Számára a világ egy fenyegetésekkel, sikertelenségekkel és fájdalmakkal teli hely. Magát a szorongás érzését is képesek vagyunk elfojtani, ami aztán egy állandó feszültségben, keserűségben, dühben, pánikrohamokban, egyéb fizikai és mentális betegségekben tör bennünk utat magának.

Szorongásoldás

A szorongás oldására sokféle eszközhöz nyúlhatunk, de a nem megfelelő megoldások, mint az alkohol, a drogok, a nyugtatószerek további, akár sokkal súlyosabb életvezetési és egészségügyi problémákat okozhatnak. Amennyiben úgy érzi, szorongásai kezelésében segítségre van szüksége, forduljon hozzám bizalommal. Együtt döntjük el, elég-e az Ön számára a kísérésem, vagy érdemes pszichológushoz ill. pszichiáterhez fordulnia.

 

Amiben támogatást tudok nyújtani

– mentális és lelki támogatás
– érzelmi kísérés, meghallgatás

Várom üzenetét, kérdéseit

Adatkezelési hozzájárulás:*

Telefonszámom: +36704553949

E-mail címem: kapcsolat@bekeeva.hu

A munkámmal kapcsolatos általános tudnivalók

A konzultáció díja:
60 perc: 10.000 Ft
90 perc: 15.000 Ft

A segítő beszélgetéseket általában a kliens otthonában végzem Budapesten, Fejér és Pest megye bizonyos településein, előzetes egyeztetés után. Az utazás költségét és idejét nem számítom fel.  Online kapcsolódás, illetve más helyszínen történő személyes találkozás is lehetséges. A konzultáció díjának 20%-át az Ars Moriendi kezdeményezésnek ajánlom fel https://www.arsmoriendi.hu/

A mentálhigiéné nem állít fel diagnózist és nem gyógyít. Tevékenységem nem helyettesíti a pszichológus és/vagy pszichiáter által végzett terápiát, de hatékonyan kiegészítheti, illetve megelőzheti azokat.

Facebook oldalam

Copyright © Beke Éva
2021-

Figyelem! Ha böngészőjében engedélyezte, akkor oldalaim sütiket használnak a felhasználói élmény növelésére és személyi azonosítás nélküli látogatottsági statisztika készítésére.